Als je voor je werk alles maanden van te voren moet plannen, leef je met je hoofd ook maanden vooruit. Zo zit ik bijvoorbeeld nu al in december. En het enige wat ik ook nu al zie als ik boodschappen doe is het sinterklaas snoep.. help! Ik heb m'n zomervetjes nog niet eens verbrand en er komt alweer een nieuwe uitdaging! Hoe kan ik me dus voorbereiden op de decembermaand? Vorig jaar heb ik namelijk bijna niets extra's gegeten maar dat was saai. Dus het lijkt me nu een verstandig idee om in 2010 drie maanden van te voren al wat aan mijn gewicht te doen. Namelijk: terug naar het gewicht wat het voor de zomer was. Strak begon ik aan de zomer, maar tussen al het terrassen met rosé, uit eten gaan en picknicken zijn er wat kilo's bij geslopen. Als ik deze er dus afwerk, zit ik goed in december. En dan het liefst zonder dieet? Is dat mogelijk? Ja, dat lees je hier: afvallen zonder dieet.