Het is een must om af en toe eens even HALT! te roepen en de boel de boel te laten. Zorg minimaal één dag of avond in de maand voor een onthaastdag/avond. Plan deze in, dus niet als je veel te doen hebt maar juist tussen twee grote opdrachten/to do punten in. En om dan direct het beste van deze dag/avond te maken hebben wij heel wat tips! 

 • Zet als eerste alle apparaten uit. Voornamelijk je telefoon, computer en televisie zorgen voor een constant opgejaagd gevoel. Er komen non-stop mails, smsjes, belletjes en nieuws binnen. Om compleet te ontspannen heb je dit even niet nodig! 
 • Zorg voor de juiste ambiance. Zet een lekker rustig muziekje op, steek kaarsen aan en zorg voor een geur kaars of wier rook. Doe de felle lichten uit en zorg alleen voor wat schemerlampen en kaarsen.
 • Neem een bad of uitgebreide douche. Zorg voor de lekkerste bad producten. Neem de tijd van te voren om deze te kopen en neem de tijd om ze uitgebreid klaar te stallen. Kies voor zeealgen bad of douchegel. Zeealgen brengen het mineralen gehalte in je lichaam weer in evenwicht waardoor stress minder kans krijgt. Zorg voor een lekker warm bad of douche en spoel af met koud water. 
 • In tijden van stress is het mogelijk dat je haar dof wordt of zelfs uitvalt. Geef je haar vandaag dus wat extra aandacht! Was je haar met eem milde shampooo en conditioner en verwen het daarna met een voedend haarmasker. Wikkel je haar in een natte handdoek en laat het zo drogen. Ga het dus niet droog föhnen! Doe er daarna wat verzorgend vet in en draag het zo natuurlijk mogelijk (dus geen ingewikkelde strakke staart of knot).
 • Neem je ademhaling onder de loep. Een van de kenmerken van stress is dat je korter en sneller ademt. Ga op je bed liggen met je handen op je buik net onder je ribben. Adem diep in door je neus zodat je je buik en je ribben omhoog voelt gaan en hou dit vijf seconden vast. Adem daarna langzaam uit en herhaal het 5 keer. 
 • Zorg voor een uitgebreide uiterlijke verzorgingsritueel als je klaar bent met douchen. Denk aan epileren, maskertjes, haarmaskers, nagels lakken, bodylotion en alles wat je kan bedenken om je lichaam te verwennen. Trek als je klaar bent je mooiste lingerie aan en een lingerie jurkje. Als je dit niet hebt kun je ook voor je pyama of joggingsbroek gaan, als je je er maar mooi en relaxed in voelt! (het moet dus niet knellen)
 • Gebruik een kersenpit kussentje. Deze zal de spanning in je nek tegen gaan. Leg het kussentje op de leuning van de bank en ga er gemakkelijk bij zitten/liggen. Doe een gezichtsmasker op en sluit je ogen. Blijf tenminste een kwartier lekker rustig liggen en probeer nergens aan te denken. 
 • Geef jezelf een massage. Als er iemand anders voor handen is kun je het natuurlijk ook lief vragen maar we gaan er nu even vanuit dat er niemand in de buurt is. Zorg voor een massage roller en probeer zelf je schouders en nek te masseren. Gebruik bij voorkeur wat massageolie erbij. Door te masseren wordt je bloedsomloop gestimuleerd en kunnen je spieren maximaal relaxen. 
 • Vergeet je handen niet! Voorkom RSI en geef je handen wat rust. Masseer ze rustig en ontspan ze helemaal door even niks met ze te doen. Smeer ze daarna in met een vocht-inbrengende crème. 
 • Neem een voetenbad. Zorg voor een heerlijk voetenbad met een bruistablet. Haal voor het voetenbad de nagellak van je tenen en leg wat tijdschriften neer. Je bloed zal hierna weer goed doorlopen en vergeet je voeten niet in te vetten hierna! 
 • Neem nu je klaar bent met het verzorgen van je lichaam de tijd om je leven en innerlijke gesteldheid onder de loep te nemen. Denk een kwartiertje na over waar je in het leven staat en hoe gelukkig je bent. De artikelen Gelukkiger leven en 10 tips om je geluk te verhogen. 
 • Met het oog op het punt hiervoor: probeer een hersenspinsel boekje bij te houden. Hier ligt minder pressure op dan bij een dagboek omdat je je al snel teleurgesteld in jezelf of schuldig voelt als je een dag niet schrijft. Neem af en toe de tijd om hier wat dingen op te schrijven. En met de kaarsen en relaxte muziek op de achtergrond zal dit je helemaal tot rust brengen. 
 • Zorg voor een heerlijke pot thee. Kamille- of rooibosthee hebben beide een rustgevende werking en zorgen voor een lekker ontspannen gevoel. 
 • Gebruik de thee zakjes vervolgens voor je ogen. Je ogen krijgen veel te verwerken elke dag dus geef ze de rust die ze nodig hebben! Vermoeide ogen ga je tegen door twee gebruikte kamille thee zakjes af te laten koelen in de ijs kast. Leg ze daarna op je ogen en ze zullen uitgerust aanvoelen!  Twee vliegen in een klap dus, die theezakjes! 
 • Neem vervolgens de tijd om aan je verbeelding te werken. Lees een uurtje een goed boek! Dit laat je hersenen weer zelf denken en is rustgevend. 
 • En tot slot; kijk nu een feelgood film of blijf doorlezen. Niets ontspant meer dan een gezellige film. Niet alleen zul je er gelukkiger door worden, je vergeet ook even je eigen wereld. Wij hebben de grote feel good film lijst opgezet dus kies je film! 


 Home                |        Contact           |           post@hoekanik.net              |             ©2010 Hoekanik

Nieuwste artikelen:

Volg Hoe Kan Ik magazine:

Follow Hoekanik_Mag on Twitter

Wat vind je van ons? Mis je nog artikelen? Mail ons op: 

Post[at]hoekanik.net

Hoe kan ik magazine zoekt:

 • schrijvers voor artikelen
 • een columnist
Interesse? Mail naar: veronica[at]hoekanik.net 

Make a Free Website with Yola.